oikos BelgradeNovostiDruštveno odgovorno poslovanje u Srbiji – priznanje za 15 kompanija

Društveno odgovorno poslovanje u Srbiji – priznanje za 15 kompanija

03 June 2019 | Novosti

 

Nagrade „Đorđe Vajfert“ sedmi put su dodeljene na svečanoj ceremoniji u Privrednoj komori Srbije u Beogradu prošle nedelje, a priznanje društveno najodgovornijih ponelo je 15 kompanija među kojima su se pored onih velikih našla i mikro, mala i srednja preduzeća.

 

 

U užem izboru, ove godine se prvi put našao jednak broj malih i velikih kompanija, a kako kažu iz Ministarstva privrede, to je u skladu sa pozitivnim trendom rasta broja kompanija koje odgovorno posluju, kako na polju društvene odgovornosti, tako i na polju zaštite životne sredine. Nagrada koja nosi ime po jednom od najvećih srpskih filantropa, prvi put dodeljena 2007. godine, je kako kažu u Privrednoj komori Srbije jedan od brojnih aktivnosti i projekata koje ovo telo ralizuje u cilju jačanju svesti o značaju društveno odgovornog poslovanja i rastu društveno odgovornih kompanija.

 

 

Ministar zaštite životne sredine je, gostujući na ceremoniji, napomenuo na značaj privrede i celokupne ekonomije u kontekstu zaštite životne sredine, koja je krucijalni element društveno odgovornog poslovanja. Ukazujući na ključnu ulogu domaćih kompanija i investitora u ostvarenju napretka na tom polju, istakao je zadovoljstvo povećavanjem njihovog broja iz godine u godinu.

 

 

Za poslovanje u 2018. godini nagrađeni su – u kategoriji malih i mikro preduzeća – „Infostud 3“ iz Subotice, „Neofzton“ iz Novog Sada, „Novitet“ iz Žitkovca, „Omladinski edukativni centar“ iz Niša i „GSK“ iz Beograda; u kategoriji srednjih preduzeća – „TeleGroup“ iz Beograda, „Specijalna bolnica Čigota“ sa Zlatibora, „Vega IT Sourcing“ iz Novog Sada i „Manpower“ iz Beograda; u kategoriji velikih kompanija – „Target“ iz Bačke Palanke, „DM Drogerie Markt“ i „Telekom Srbija“ iz Beograda, „Metalac“ iz Gornjeg Milanovca i „NIS AD“ iz Novog Sada.